Het zal je niet verbazen als ik aangeef dat jouw motivatie om iets op te lossen doorslaggevend is voor je eigen succes daarin. Als je last jou onvoldoende ongemak geeft, zou ik niet beginnen aan een verandering, om de eenvoudige reden, dat de verandering zelf ook ongemak oplevert. Het moet je echt iets wezenlijks kunnen opleveren, anders houd je het niet vol. Voel dus goed na of het ongemak dat jij ervaart je sterk genoeg motiveert.

Als je besluit een proces van verandering in te gaan, is het van belang dat jij je realiseert dat je dat beter niet alleen kunt doen. We hebben allemaal de neiging om een oud patroon in nieuwe vorm te her-creëren. Omdat het ons zo vertrouwd is. Daarmee schieten we niets op.
Zuiver kijken naar onszelf is lastig, omdat we door de eigen hinderende patronen heen moeten leren kijken en daarbij zit dat oude patroon voortdurend, hinderlijk, in de weg.

Vreemde ogen helpen, omdat die op het punt waar jij last ervaart niet dezelfde vertekening hebben als jijzelf. Ze kijken nuchter en helderder dan je zelf kunt naar je blinde vlek.
Zoek daarom een gekwalificeerde helper. Velen vragen zich af hoe ze dat het beste aan kunnen pakken. Je kent immers je eigen probleem nog niet, laat staan dat je er dan gemakkelijk de juiste persoon bij zou kunnen vinden. Daarom geef ik je het volgende advies.

Knoop een gesprek aan met meerdere (drie of meer) potentiële helpers (met ervaring in jouw vraagstuk), waartoe jij je in het contact als vanzelf voelt aangetrokken. Ervaar in het contact hòe elk je aanspreekt en wat ze je te zeggen hebben. Zij gaan met elkaar je vraagstuk verder verhelderen. Maak dan je keuze met wie je zou willen werken.
De betere keuze is doorgaans iemand die het je weliswaar ongemakkelijk maakt door confronterende vragen te stellen, maar je tegelijkertijd een gevoel van veiligheid geeft, omdat jij je gezien voelt. Dat heb je nodig om zowel uitgedaagd te raken, als jezelf te kunnen blijven uiten.

Spreek om te beginnen een kort proces van drie gesprekken af. Evalueer dan samen of en hoe het voor je werkt en maak op grond daarvan de keuze om door te gaan of met een ander verder te gaan kijken. Er zijn altijd twijfels in deze processen. Zo’n evaluatiemoment helpt om die expliciet te onderzoeken.

Je bent welkom om uit te proberen of ik een juiste persoon voor jou ben. Hier kun je een afspraak maken voor een eerstegesprek.