Op deze pagina vind je persoonlijke en intieme getuigenissen over de belevenissen die cliënten met mij hebben doorgemaakt en wat dat voor hen heeft opgeleverd. Ze doen dit op persoonlijke titel. Daarom vind je geen namen van de organisaties waaraan zij als professional verbonden zijn.
Ik heb respect voor hun moed om publiek zo open te willen zijn en vraag datzelfde respect van jou voor hen.

Ik heb deelgenomen aan de cursus: ‘Regie over je eigen leven’ bij de Volksuniversiteit Den Bosch

Jos heeft mij handvatten aangereikt om regie over mijn eigen leven te nemen door mijn emoties te herkennen en te erkennen. Direct, to-the-point en vooral met humor. Voor mij een waardevolle aanvulling in mijn proces. Ik vind de cursus een aanrader.

Marijke Curvers, 19 december 2022.

‘Regie over je eigen leven’, bij Volksuniversiteit Den Bosch, werd voor ons interessant vanwege je wijze van behandelen van persoonlijke casussen.

Dit heeft ons inzicht gegeven in de zaken waarmee we zelf aan de slag moeten, op basis van de emoties die bij ons spelen. Je gaf ons na de noodzakelijke theoretische basis, concrete handvatten waarmee we verder kunnen.
Dus hartelijk dank dat je zo ingespeeld hebt op wat bij ons speelde.

Rita en Max, 13 december 2022.

Na tien minuten, direct tijdens het voorstelrondje van de cursus ‘Regie over je eigen leven’, was ik onder de indruk door de openheid van mijn medecursisten.

Dat was anders dan bij bedrijfstrainingen over persoonlijke ontwikkeling, die ik vaker deed. In deze cursus gaat het om mij, in mijn leven en speelt het werk slechts een rol als dat volgens en voor mij nodig is.

Jos en Valérie verzorgden samen de cursus en vullen elkaar goed aan met hun vriendelijke en geduldige uitleg, vragen en beelden. In korte tijd maakte ik kennis met een boeiende, voor mij zeer behulpzame zienswijze. Deze biedt mij inzicht en ‘haakjes’ om situaties uit mijn leven en mijn eigen gedragingen beter te begrijpen en vooral om mijn gevoel een belangrijker plek te geven in mijn leven. En door de cursusvorm: samen met anderen, leerde ik bovendien ook van hun waardevolle ervaringen.

Er is na de cursus nog van alles te leren en te doen, maar er is vooral ook in korte tijd een waardevolle stap gezet. En dat allemaal dankzij Jos, Valérie en mijn onbevangen medecursisten.

Patrick, 22 januari 2022.

Ik nam deel aan de cursus: ‘Regie over je eigen leven’ en vond deze waardevol en inspirerend.

Ik heb er veel aan gehad. Jos brengt goed structuur in de cursus, mede aan de hand van een goede reader en de opdrachten daarin. Daardoor blijft het goed geconcentreerd. Jos bood mij veel originele en verfrissende inzichten waar ik wat aan had. Het deed me naar bepaalde zaken anders kijken, wat bij mij tot nieuwe inzichten leidde. Samen met Valérie geeft Jos me op een prettige wijze een fijne handreiking of richting waar ik dat vraag of omtrent wat ik zelf ter sprake breng. Ook is het fijn om veel herkenbare situaties bij anderen te zien, waar ik ook van kan leren.
Jos en Valérie zijn een mooi team, en vullen elkaar waar nodig prachtig aan.

anoniem, 10 januari 2022.

Ik heb deelgenomen aan de cursus: ‘Regie over je eigen leven.’
Wat was dit een fijne cursusgroep voor me! 

In rust en veiligheid konden we onszelf zijn, onze kwetsbaarheden tonen en werkten we aan onze doelen. Ik kon over mijn faalangst praten.

Ik ervaar absoluut meer vrede en vertrouwen omdat ik mezelf meer accepteer. Ik neem mezelf serieus, ik mag fouten maken en daarmee ben ik goed zoals ik ben. M’n faalangst is gedaald. Ik heb mooie, waardevolle lessen van Jos gekregen. Ik denk dat deze cursus sowieso veel meer gegeven zou mogen worden. Op deze manier ontstaan er gelukkige(r) mensen en alleen op die manier kunnen we, denk ik, de wereld en elkaar wat positiefs brengen

Bianca Bakker, 2 mei 2021

Toen ik oorspronkelijk bij Jos kwam in: ‘Regie over je eigen leven’, dacht ik dat alleen nog de puntjes op de i moesten worden gezet bij het vormen van mijn ‘ik’.

De coaching van Jos, in de cursus: ‘Regie over je eigen leven’, heeft me doen inzien dat het niet alleen de puntjes waren maar dat er nog veel meer moest gebeuren. Dankzij de kritische en soms confronterende vragen van Jos, ben ik een hele nieuwe weg ingeslagen in mijn leven die ik oorspronkelijk niet eens in het vizier had. Ik ben nog steeds bezig deze weg te bewandelen. Met een ‘rugzakje’ vol aan goede tips en de bemoedigende woorden van Jos, loop ik deze route vol plezier.

Frank Smit, 27 februari 2021

Jos weet me als geen ander terug te brengen naar de kern, daar waar het voor mij over gaat, waar mijn verwarring en pijn zit.

Jos leerde ik kennen in zijn cursus: ‘Regie over je eigen leven’. bij Volksuniversiteit Den Bosch.

Ik heb hem ervaren als: helder, direct, menselijk en warm, ontdaan van alle poespas. Met als uitgangspunt mijn eigen heelheid.

Waar ik Jos vooral dankbaar voor ben is dat hij me praktische handvatten heeft gegeven om de regie over m’n leven weer terug te kunnen pakken.

Rebekka Daniels, 2 februari 2021

Iemand die echt hoort wat ik zeg, een vertrouwde en veilige sfeer creëert en de problemen op een professionele manier weet aan te pakken: dat is wat Jos doet.

Jos was mijn leraar voor het vak ‘Zelfstandig Professional’ in mijn afstudeerjaar bij Avans Deeltijd. In een periode van ongeveer vijf maanden hebben Jos en ik 5 gesprekken gevoerd. Ik ben erg onder de indruk dat Jos in zo een korte tijd obstakels bij mij heeft weggenomen. Ik was hard en bestraffend voor mezelf. Hij heeft mij geleerd en laten inzien dat ik juist door zacht en steunend voor mezelf te zijn, zakelijk toch verder kan komen en daarnaast nu ook in rustiger vaarwater leef.

Wie op zoek is naar een coach met een positief kritische professionele houding, die je op je gemak stelt, kan ik Jos van harte aanbevelen. Ik ben dankbaar dat ik Jos heb leren kennen. Zijn wijze van coachen is waardevol, warm en een cadeau voor eenieder!

Margaretha van Broekhoven, 13 mei 2019

Dankbaar kan ik zeggen dat Jos werk heeft gemaakt van één van zijn grote talenten, namelijk het ontfutselen van de verwarring waarin de menselijke geest kan verkeren.

Iedereen die dreigt vast te lopen op persoonlijk of zakelijk gebied kan ik aanbevelen om met Jos samen te werken. Hij is geduldig en begripvol en biedt een veilige omgeving waarin ik alle ‘maskers’ kan afzetten, wat noodzakelijk is in zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Met hulp van Jos, verken ik mijn persoonlijke obstakels en leer ik hoe ik deze uit de weg kan ruimen. Ik leer om mijn emoties serieus te nemen en hoe ik ze op de juiste manier kan inzetten. In dit proces ontwikkel ik mij tot zelfverzekerd en autonoom mens, met zelfzorg als vertrekpunt voor mijn functioneren in mijn dagelijks (werk)leven.

De wijsheden van Jos zijn mede voortgekomen uit zijn persoonlijke processen en levenservaring. Dit zorgt voor een eigenheid in zijn aanpak en maakt het goed mogelijk om met hem te komen tot de essentie.

Valérie van Geffen, 5 februari 2019

Jos is een zeer goede coach die inspireert en uitdaagt! Jos is in staat om aandachtig en zonder enkel oordeel naar de inbrenger te luisteren.

Hij laat de inbrenger zelf tot oplossingen of verhelderende inzichten komen door het stellen van open vragen.

Harm de Waaij, 30 mei 2018

Jos heeft mij gecoacht in het zoeken naar oplossingen voor problemen waar ik mee te maken kreeg in mijn rol als voorzitter van een medezeggenschapscommissie van een grote organisatie maar ook als student bedrijfskunde.

Opvallend hierbij was dat Jos mij dit geheel op eigen kracht liet doen. Het enige dat hij deed was het stellen van de juiste vragen. Hiermee liet Jos mij totaal andere en nieuwe inzichten ervaren. Vaak ook inzichten die leidden naar vraagstukken die veel dieper en dichter bij mijzelf lagen. Het is Jos zijn kracht om je out of the box te laten denken. Maar let wel op, dit kan confronterend zijn. Je moet hier wel voor openstaan en niet voor terugdeinzen.

Als je jezelf echt wilt verbeteren en daarbij positief kritisch naar jezelf durft te kijken om zo duurzame oplossingen voor jouw vraagstuk te vinden dan kan ik Jos van harte aanbevelen!

Theo de Jong, 5 juni 2019

Als je denkt dat je in je eentje je problemen moet oplossen en hulp vragen een taboe is, dan heb je het fout. Ook ik was sceptisch dat iemand mij kon helpen met iets dat zo privé is.

Maar na een paar moeilijke jaren, waarin ik vooral in de knoop lag met mezelf, heeft Jos me geholpen om mijn patroon van denken te doorbreken. Ik voelde me voor het eerst gehoord en begrepen. Hij heeft me gecoacht en laten inzien dat ik soms gewoon voor mezelf moet en mag kiezen. Dankzij het volgen van de door hem aangereikte methodes en het zorgen dat ik er actief mee bezig ging, ben ik gegroeid als persoon. Ook na de periode van begeleiding kan ik altijd bij hem terecht, wat ik zeker zal blijven doen…

Ilona Roks, 2 juni 2019

Ik heb Jos leren kennen als docent en begeleider tijdens mijn HBO studie. Jos is een prettige gesprekspartner en heeft de oprechte wens om anderen te helpen.

Hij heeft mij laten zien hoe het anders kan in een tijd dat ik dat nodig had. De inzichten en handvatten die Jos mij heeft geboden hebben mij laten groeien als mens, zowel in privé als op de werkvloer.

Om deze reden ben ik Jos erg dankbaar en ik raad zijn hulp dan ook ten zeerste aan, aan iedereen die op zoek is naar hulp op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Angela van Gool, 11 juni 2019

Jos is mijn coach voor persoonlijke ontwikkeling binnen mijn opleiding. Het afgelopen jaar heb ik meerdere gesprekken met Jos gehad en dit heeft mij zeer goed geholpen.

Jos is in staat om vanuit zijn kennis en expertise de vinger snel op de ‘zere plek’ te leggen. Dit doet hij ook vanuit theorie maar vooral vanuit gevoel en emotie. Dit maakt dat de coaching van Jos echt tot de kern van de persoon gaat, en binnenkomt. Juist deze methodiek heeft mij geholpen door bepaalde valkuilen niet te benaderen vanuit rationele oorzaken maar vanuit emotionele oorzaken. Ik heb gemerkt dat ik hiervoor wel moest leren openstaan en dat is niet altijd meteen mogelijk. Het prettige aan Jos is dat hij hiervoor ruimte en rust geeft en zijn coaching daarbij goed afstemt op de behoeften van de ander. Voor mij kwam de coaching van Jos op het juiste moment!

Wesley Lagerwerf, 11 juni 2019

Jos heeft mij gedurende een half jaar gecoacht tijdens mijn studie Bedrijfskunde op Avans Hogeschool, waarvoor we maandelijks een sessie van 30 minuten hadden.

Hij heeft mij onder andere geholpen om te gaan met mijn onzekerheid. Jos liet mij inzien waar deze vandaan komt. We hebben dit samen aangepakt mede door emoties, gedachten en gedrag op papier te zetten. Hij heeft mij concrete handvatten aangereikt om verder toe te passen in de praktijk. Ik heb onze samenwerking als fijn, motiverend, betrouwbaar en zeer nuttig ervaren. Het heeft mij op zowel zakelijk als persoonlijk gebied veel gebracht. Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen handelen en emoties die hierbij loskomen. Wanneer je op zakelijk of persoonlijk gebied wilt groeien, kan ik Jos Lavrijssen zeker aanbevelen.

Annefleur Boer, 16 juni 2019

Als student van Hogeschool Avans heb ik het afgelopen jaar een intensieve begeleiding gehad van Jos, waarin hij mij praktische en bruikbare tips gaf om mijn empathie te helpen ontwikkelen.

Door deze handvatten te gebruiken merk ik aan mezelf dat ik emoties bij mezelf en bij anderen beter herken. Ook heeft Jos mij geleerd hoe om te gaan met de behoefte die met een specifieke emotie samenhangt.

Gedurende de begeleiding heb ik Jos ervaren als een positief persoon met veel kennis en expertise. Ik ben hem dankbaar voor de positieve verandering in mijn leven.

Bas Onstenk, 3 juni 2019

Tijdens mijn deeltijdopleiding op de Avans Hogeschool heb ik in het tweede en vierde studiejaar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling begeleiding gehad van Jos.

In het tweede studiejaar wilde ik graag drie competenties naar een hoger niveau krijgen. In de persoonlijke gesprekken met Jos kwam naar voren dat ik eerst de vier basisemoties (bang, boos, bedroefd en blij) moest leren kennen voordat ik effectief aan de competenties kon werken.

Ook in het vierde leerjaar kwam heel duidelijk naar voren dat Jos altijd naar de achterliggende oorzaak kijkt. Hij stelt erg goede vragen waardoor we samen de echte uitdaging boven tafel kregen. De ondersteunende modellen die wij in het vierde leerjaar hebben gebruikt bevestigen de geloofwaardigheid van de gesprekken. Ik heb Jos als een betrouwbare en kundige coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ervaren.

Martijn Schippers, 17 juni 2019

Jos is naast een heel prettig persoon in de omgang, ook een goede coach. Een coach die me in mijn kracht zette. Hij heeft een veilige omgeving gecreëerd, waardoor ik mijzelf heb kunnen (door-)ontwikkelen.

Na jarenlang rennen en alle bordjes in de lucht proberen te houden, ben ik, ondanks een vele malen drukkere agenda, veel beter in balans gekomen. Heb ik weer regie op mijn leven en dus rust en tijd. Een aanrader voor persoonlijke groei en effectiever leiderschap!

Dennis Idoe, 11 juni 2019

Jos heeft mij op een prettige manier inzicht gegeven in het vinden van mijn persoonlijke balans.

Door het voeren van meerdere open gesprekken op een begripvolle manier ben ik achter de oorzaak van mijn eigen patroon gekomen.

Jos heeft me hulpmiddelen gegeven om terug te gaan naar de oorsprong van mijn overtuigingen en te reflecteren op hoe mijn gedrag daaruit voortkomt.

Hierdoor heb ik mijn vaste patronen onderkend en kunnen doorbreken. Ondanks dat ik het soms confronterend vond mijn eigen gedrag te benoemen, heeft het me geholpen in balans te komen en tevreden te zijn met de persoon die ik nu ben. Ik ben Jos dankbaar voor zijn doortastende en motiverende gesprekken!

Irma Machielsen, 19 juni 2019

In een hele moeilijke periode in mijn leven leerde ik Jos kennen. Hij kwam op het juiste moment en heeft mij geholpen om mezelf te accepteren zoals ik ben.

Ik was in gedachten verzonken, verdwaald, verdrietig en had het gevoel dat ik aan het verdrinken was.
Ik vertrouwde niemand en daarom kon ik aan niemand iets vertellen. Angst dat alles wat ik zei, tegen me gebruikt ging worden, dat ik de schuld zou krijgen, meer schuldgevoel… Was het niet mijn eigen schuld?

“Hoi, vertel eens?”
Ik keek naast me en vroeg hem: “wat, wat moet ik vertellen?”
“Wat je dwars zit!” Zei hij.
Hij bleef alleen maar bij me zitten, zonder verder te vragen maar dat was wel het moment dat ik hem vertrouwde.

Jos had de juiste snaar bij me geraakt. Voor het eerst vertrouwde ik iemand. Iets in zijn stem, de manier van praten en vragen, gaf me een vertrouwd gevoel. Voor het eerst heb ik aan Jos alles verteld.

Hij stelde me de vragen die ik mezelf niet durfde te stellen. Hij vroeg me in de spiegel te kijken. Hij liet me zien dat ik blij mocht zijn met mezelf, dat ik een mooi mens ben en dat ik geen schuld heb aan wat me overkomen is. Hij bracht mijn kleine ik naar voren en vertelde haar dat het oké was.

Zonder Jos was ik zeker nog steeds verdwaald of misschien al wel verdronken.
Ik kan Jos niet genoeg bedanken voor het brengen van licht in mijn gedachten, voor het leren om anders te denken en het belangrijkste: te houden van mijzelf.

Naciye Akin, 20 juni 2019

Wat startte als een standaard studietraject werd door Jos omgezet in een persoonlijke zoektocht naar antwoorden op vragen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

Ik gaf aan dat ik een aantal gedragingen wilde veranderen, en had zelf ook wel een idee van de achterliggende oorzaak.

Echter keek Jos verder dan de oppervlakte en richtte zich op een dieper fundament. Hij hielp mij met inzicht krijgen in en bewust te worden van aspecten die zowel positieve als negatieve invloeden op mij als persoon hebben gehad en gaf gepaste opdrachten om knopen door te hakken en lasten los te laten.

Hierdoor maakte ik grote stappen op het gebied van gemoedsrust en tevredenheid. Met zijn passie, inlevingsvermogen en expertise was Jos voor mij een uitstekende en betrouwbare coach!

Kim Leeijen, 20 juni 2019

Jos heeft mij geholpen hoe ik mijn ware emoties kan onderkennen en hoe ik onvoorwaardelijk voor mezelf kan staan. In het begin was ik kritisch op de manier van werken,..

… maar gedurende de gesprekken merkte ik al gauw dat het werkt en dat ik mijn mening bij moest stellen. Tijdens de periode dat ik met Jos heb gesproken maakte ik in mijn privé situatie een heftige tijd door. De tools en de inzichten die hij mij heeft gegeven maakten het voor mij mogelijk om toe te geven aan mijn ware emoties en wist ik, hoe moeilijk het ook was, wat de beste manier is om mijn emoties en gevoelens een plaats te geven. Ik ben Jos dan ook zeer dankbaar. Hoe kritisch ik aan het begin ook was, de gesprekken en de tools helpen mij tot op de dag van vandaag nog steeds. Ik durf daarom ook te zeggen dat, mede door de hulp van Jos, ik mijn doelstellingen voor dit jaar ga halen ondanks alle obstakels die ik in de afgelopen periode ben tegengekomen.

Jos, bedankt!

Anoniem, 25 juni 2019