Wie ben ik?

Mijn coach vroeg om mezelf langs een spectrum van rollen te leggen en die van mij in deze levensfase er dan uit te halen. De uitkomst verraste me: ‘de wijze’. Of ik wel zo onbescheiden mocht zijn mezelf ‘wijs’ te noemen? “Het klopt met hoe ik je ken” volgens mijn coach, mijn partner en nog een paar nabije mensen waaraan ik het vroeg. Vandaar de volgende uitleg die ik inmiddels als kloppend voor mezelf heb aanvaard en die weergeeft hoe ik me naar opstel:

De wijze is gemotiveerd vanuit en voor onafhankelijkheid en vervulling. Zijn motto is: ‘Dat wat klopt bevrijdt je.’ Zijn oerverlangen is om ‘dat wat klopt’ te ontdekken. Hij overziet het geheel. Dit archetype is altijd bezig met ontwikkeling. Hij wil de wereld om zich heen begrijpen. In zijn zoektocht naar samenhang vergaart hij kennis en wijsheid. Hij daagt uit en houdt ervan oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Zonder ontwikkeling en ontdekking is er geen groei voor de wijze. Hij staat ook wel bekend als de filosoof en is zelfverzekerd, deskundig en heeft een coachende rol.

Help me!

Buiten deze site wil ik niet meer aan ‘verkoop van mezelf’ doen. Als je mijn toegevoegde waarde voor anderen herkent kun je hen op de hoogte te stellen van deze site, zodat ze me kunnen vinden als ze het nodig hebben. Je kunt daarvoor deze site ook linken via de iconen van de sociale media onder aan de pagina.