Een coachingsrelatie begint met een kennismaking. We nemen dan ruim een uur de tijd om goed aan de orde te krijgen wat er bij je speelt en wat je wilt bereiken voor jezelf. Ik ga ervan uit dat informatie op deze site, de ervaringen van anderen onder “getuigenissen“, “blogs“, de essays in de webshop en mijn profielen op Facebook en Linkedin je voldoende zullen helpen voor een besluit om met me in gesprek te gaan. Omdat we beide na de kennismaking kunnen besluiten dat we niet de juiste persoon zijn voor elkaar, wil ik dat risico met je delen. Daarom betaal je voor een kennismaking een sterk gereduceerd tarief.

Als je zelf over zeer beperkte middelen beschikt, sluit ik je niet uit van mijn hulp. Ik vraag je wel om in eerste instantie een kennismaking te boeken en dan het gereduceerde tarief voor privé personen te kiezen. In de intake leg je jouw situatie uit, geef je aan wat je wèl kunt missen en daar werken we vervolgens mee.

Het is vooraf en ook na een intake niet altijd goed mogelijk in te schatten hoe vaak of hoe lang per keer we elkaar zullen zien. Ieder heeft zijn eigen tempo. Voortgang blijkt uit de voortgang.

Er komt een moment dat jij vindt dat je ver genoeg bent. Dat neem ik serieus. Of ik vind het zinvol om een pauze in te lassen, of de relatie te beëindigen, omdat ik geen toegevoegde waarde meer voor je zie. We bekijken aan het einde van elk gesprek wat er nodig is als vervolg en wat daarvoor in de tussentijd door jou als ‘huiswerk’ is op te pakken. Dat huiswerk is niet vrijblijvend. Het vormt de basis voor het komende gesprek.

Afhankelijk van wat er te doen is, besluiten we om het komende gesprek per Skype, of live te doen en hoe lang het te duren heeft. Dat kan variëren van een korte afstemming via Skype, tot een uur in elkaars aanwezigheid. Als je tussentijds steun nodig hebt, is dat met een Skypecontact van een kwartier doorgaans op te lossen.
Onderstaande tabel helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Kennismaking live 1,25 uurVervolggesprek live 1 uurVervolggesprek live 0,5 uurVervolggesprek Skype 0,5 uurVervolggesprek Skype 0,25 uur
Zakelijk€80€100€60€45€30
Privé individueel€60€80€45€40€25
Privé Individueel gereduceerd€50na overlegna overlegna overlegna overleg
Privé stel€80€100€60€50€30
Privé Stel gereduceerd€60na overlegna overlegna overlegna overleg
Afstudeerbegeleiding bedrijfskundigen€50€45€35€25€20

Kennismaking live 1,25 uur

Om met elkaar duidelijk te krijgen wat het vraagstuk is, nemen we de gelegenheid om de hulpvraag waarmee je binnen komt verder uit te werken, zodat we de werkelijke vraag in beeld krijgen. Jij krijgt zo de gelegenheid veiligheid en vertrouwen te voelen. Dit is voor ons beiden een intensieve ontmoeting, die er ook toe dient vast te stellen of samenwerking tussen ons vruchtbaar kan zijn. Zowel vanuit oogpunt van de werking van het contact als mijn bekwaamheid bij de werkelijke vraag. Voordat je andere afspraken met me maakt, is er altijd eerst een kennismaking geweest.

Vervolggesprek live 1 uur

Na de intake zetten we dit in als een lang verdiepingsmoment in een lopend proces.

Vervolggesprek live 0,5 uur

Na de intake zetten we dit in als een kort verdiepingsmoment in een lopend proces.

Vervolggesprek Skype 0,5 uur

Na de intake zetten we dit in als een lang afstemmingsmoment in een lopend proces.

Vervolggesprek Skype 0,25 uur

Na de intake zetten we dit in als kort afstemmingsmoment in een lopend proces.