Hoe werk ik, hoe werk jij, hoe werken we samen?

Vragend, open, eerlijk, direkt, met humor. Je komt ergens voor. Daar werken we aan. Met focus.

Ik verlang van jou dat jij je voortdurend beseft dat je ergens voor komt en daar gecommitteerd aan werkt. Tijdens onze sessies, maar vooral ook daarbuiten. Ik geef je oefenstof mee en verwacht dat je daarmee aan de slag gaat. Daar haal je namelijk de werkelijke vooruitgang uit.
Onze gesprekken geven duiding, perspectief en richting. Je oefening in de praktijk van alledag laat je zien wat voor je werkt, wat ook niet en daaruit groeit je vertrouwen dat ook jij kunt veranderen.

Deze elementen versterken elkaar en kunnen niet zonder elkaar.

Waarvoor kun je me zeker benaderen?

Uit eigen ervaring weet ik dat vraagstukken die in werksituaties naar voren komen, dat ook doen in privé-situaties. We zijn immers dezelfde mens, in welke omgeving we ons ook begeven. Omdat we in verschillende omgevingen anders worden aangesproken, hebben de dan aan het licht komende vraagstukken vaak wel een andere gedaante. Dat bemoeilijkt doorzicht. In last heb ik de meest voorkomende vraagstukken waarvoor mijn steun werd gezocht op een rij gezet.

Oplossingsrichting

Alle menselijke vraagstukken hebben een relatie tot individuele conditionering. Doorgaans geldt bij mensen die een vraagstuk ervaren dat zij hun behoeften niet (meer!) herkennen en daarmee ook niet meer kunnen vervullen, of deze nog wel herkennen, maar zich er geen raad mee weten. Hieronder zitten halfbewuste of nog verborgen patronen die draaien om zelfafwijzing. Werken aan onvoorwaardelijke zelfaanvaarding is daarom essentieel, want daarin lost zelfafwijzing op.

Dat werk is alleen mogelijk als we opnieuw leren omgaan met de feitelijk optredende emoties, die ons trouw vertellen wat er gaande is. Met die informatie  ontdekken we welk gedrag passend gaat zijn. Aan de basis ligt dus: onze emoties weer te gaan voelen; er opnieuw naar leren luisteren; er naar handelen. Dat definieert het werk dat we te doen hebben. Daarbij gebruik ik uitsluitend: gezond verstand en eenvoudige en inzichtelijke technieken. Voornamelijk uit Transactionele Analyse en het werk van Vera Helleman. Meer is in essentie niet nodig.

Ik heb mijn eigen conditionering grondig doorgewerkt en op voor mij cruciale onderdelen omgezet en dat heeft me voldoende vrij gemaakt om dit werk te kunnen doen. Daarom weet ik van binnenuit hoe veranderen werkt en wat er voor nodig is.