Groei wordt belemmerd door vrees voor het onbekende

Onze gewenste groei wordt tegengewerkt door onze vrees voor het onbekende. Hier spelen associaties met herinneringen uit het verleden op die angst oproepen. Groei vraagt om een aanvaardende houding tot de emotie angst. Iedereen die een betekenisvolle verandering heeft meegemaakt weet het: de emotie angst speelt daarbij een grote rol en we komen ons verleden daarin noodzakelijk tegen. Dat levert ook onnodige worsteling op. Daarin de weg vrijmaken wordt eenvoudiger als we aanvaarden dat we bang waren en nog steeds zijn. Daarover gaat dit geluidsfragment.

Is deze tekst aanleiding voor je om een gesprek aan te gaan, dan kun je op deze pagina een afspraak maken. Als je twijfelt of ik je kan helpen, oriënteer je dan eerst op de rest van mijn site en als de twijfel blijft, stel me jouw vraag dan via de contactpagina. Je krijgt een eerlijk antwoord, of mijn telefoonnummer als de vraag me niet helder is. Tot dan!