Themabijeenkomst: “Gelukkig worden van een depressie kan!”

Als je het al te pakken hebt, dan heb je zeker geen trek om naar deze bijeenkomst te gaan. Toch is dat een van de zinvolste dingen die je kunt doen voor jezelf. Depressie is niet anders dan een aanleiding om gelukkig te worden. Je hoeft alleen maar op te staan en in beweging te komen, want depressieve klachten verdwijnen niet vanzelf. Behalve (zeer) ernstige depressies, waaronder die met een klinische oorzaak, is een depressie doorgaans goed met gezond verstand aan te pakken.

Depressie is niet het einde van de wereld, maar jouw aanleiding om alsnog weer gelukkig te worden. Je krijgt gewoon een flinke hint om aan te passen hoe jij met jezelf omgaat. Daarvoor is het nodig dat jij jezelf onder ogen neemt. Je gaat jezelf gunnen om opnieuw gelukkig te zijn. Daarbij heb je hulp nodig. Want je kunt nu eenmaal moeilijk door je eigen probleem heenkijken en dit oplossen. Anders had je dat al wel gedaan.

Een belangrijke tip: ben zuinig op helpers uit je steunsysteem. Dat kan je partner zijn, een ouder, een goede vriend, een wijze buurman, een bekwame coach of een gekwalificeerd therapeut. Je gaat ze nog hard nodig hebben. Neem een helper mee naar deze bijeenkomst, of laat je door een helper erheen meenemen, want met 4 oren neem je meer mee naar huis om te gaan gebruiken.

Over helpers, hoe ze in te zetten en nog een paar zaken die echt helpen gaat deze bijeenkomst. Je depressie is alleen een tussenfase. Depressie is het signaal dat het zo niet verder kan en daarmee de aanleiding om weer gelukkig te gaan worden. De oplossing van jouw depressie is het gevolg van je eigen keuzes. Kies wijs en kies aktief. Laat het er niet bij zitten. Kom wijsheid halen voor een focus die je verder helpt!

Gedurende de bijeenkomst zal ik ook delen uit mijn eigen ervaringen met een matig ernstige depressie in 2010 en 2011.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen op een nog te bepalen lokatie. De ontvangst met koffie/thee start om 19:45 en het programma loopt van 20:00 tot 22:30, met een pauze van 15 minuten om 21:15. Na afloop is er gelegenheid om na te praten als daaraan behoefte is.

Je kunt via de webshop onder themabijeenkomsten intekenen, daar zie je ook of en welk aanbod er voor dit jaar staat gepland.

Na afloop van de bijeenkomst is het mogelijk je interesse aan te geven om deel te nemen aan een jaargroep, die bij voldoende belangstelling start na de laatste themabijeenkomst dit najaar. Deze groep wil een basis bieden voor bijstand gedurende een proces van heling van een depressie, door te delen met ‘lot’genoten.